بهترین شهرهای کانادا برای زندگی

یکی از سؤالات رایج برای افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند انتخاب محل سکونت می‌باشد. بر اساس آمارهای جدید شهرهای دارای منابع نفتی جزو پولدارترین شهرهای کانادا محسوب می‌شوند. به عنوان مثال میانگین درآمد سالانه یک خانواده در استان آلبرتا ۱۶۹ هزار دلار در سال می‌باشد در حالی که این میزان در تورنتو حدود ۶۰ هزار دلار می‌باشد. رقم فوق‌العاده بالا است، حدود ۳۲ درصد بالاتر از دومین شهر پولدار کانادا – یلونایف در سرزمین نورث وست – که میانگین درآمد سالانه خانواده‌ها ۱۲۸ هزار دلار است.

بخش عمده ای از این پدیده را می‌توان به رونق منابع ثروت در غرب و شمال کانادا نسبت داد و این واقعیت که کمتر مردمی حاضرند به این شهرهای کوچک نقل مکان کنند، منجر به حقوق بالا برای کارگران حرفه ای شده، چون کارفرماها کسی را نمی‌توانند پیدا کنند که جایگزین کنند. در مقایسه، شهرهای بزرگ کانادا اصلاً ثروتمند نیست. پولدارترین آن‌ها، اتاوا با درآمد متوسط خانواده سالانه ۹۰ هزار دلار قرار دارد.

کگلری و ادمونتون کانادا در لیست قرار گرفتند، ولی سه تا از بزرگ‌ترین مناطق شهری کشور تورنتو، مونترال و ونکوور در این لیست قرار ندارند. در میان شهرهای بزرگ، بزرگ‌ترین سود در درآمد خانواده در گولف که در انتاریو قرار دارد افزایش ۲،۱ درصد از سال گذشته داشته در حالی که ونکوور شاهد بزرگ‌ترین افت – ۲،۵ درصد است.

لیست ۱۰ شهر بزرگ ثروتمند کانادا به ترتیب اولویت:

۱- اتاوا در استان انتاریو.
۲- کلگری در استان آلبرتا.
۳- ادمونتون در استان آلبرتا.
۴- رجینا در استان ساسکاچوان.
۵- گولف در استان اونتاریو.
۶- اشوا در استان اونتاریو.
۷- ساسکتون در استان ساسکاچوان.
۸- سنت جان در نیوفاندلند.
۹- ویکتوریا در استان بریتیش کلمبیا.
۱۰-کینگستون در استان انتاریو.

خدمات اخذ اقامت و شهروندی بلغارستان

یکی از خدمات مهاجرتی پر متقاضی ارائه شده توسط سازمان مهاجرتی کانادا اکسپرت سرویس اخذ اقامت و شهروندی کشور بلغارستان از طریق سرمایه گذاری در این کشور می‌باشد. از ویژگیهای این سرویس، سرعت بسیار بالای انجام کار (متوسط ۷ تا ۹ ماه بطول می‌انجامد) و نداشتن شرایط پیچیده مانند نیاز به سابقه به مدیریت و دانش زبان خارجی است.

علاوه بر موارد اشاره شده، از مهم‌ترین نکاتی که شهروندی بلغارستان و داشتن پاسپورت بلغارستان را ارزشمند می‌سازد، عضویت اخیر این کشور در اتحادیه اروپاست. این بدان معنیست که شهروندان بلغارستان با داشتن پاسپورت بلغاری می‌توانند در هر کشور عضو اتحادیه اروپا که تمایل دارند تحصیل، کار و حتی زندگی کنند (آلمان، فرانسه، ایتالیا، سوئد از کشورهای مهم اتحادیه اروپا محسوب می‌شوند).

شرایط و مزایای اخذ اقامت و شهروندی کشور بلغارستان

در سال ۲۰۰۹ پس از اقدامات قانونی دولت بلغارستان، برنامۀ سرمایه گذاری برای اقامت و تابعیت در بلغارستان با هدف جذب سرمایه گذاران خارجی و بهره‌مندی اقتصادی در آن کشور، تأسیس شد. بر اساس این برنامه، سرمایه گذاران خارجی و خانواده‌شان می‌توانند پس از پرداخت مبلغ تعیین شده به عنوان سرمایه گذاری اجازۀ اقامت دائم را به دست آورده و واجد شرایط شهروندی بلغارستان شوند.

شرایط و مزایای اخذ اقامت و شهروندی کشور بلغارستان

در سال ۲۰۰۹ پس از اقدامات قانونی دولت بلغارستان، برنامۀ سرمایه گذاری برای اقامت و تابعیت در بلغارستان با هدف جذب سرمایه گذاران خارجی و بهره‌مندی اقتصادی در آن کشور، تأسیس شد. بر اساس این برنامه، سرمایه گذاران خارجی و خانواده‌شان می‌توانند پس از پرداخت مبلغ تعیین شده به عنوان سرمایه گذاری اجازۀ اقامت دائم را به دست آورده و واجد شرایط شهروندی بلغارستان شوند.

 برخی از مزایای منحصر به فرد اخذ اقامت و شهروندی کشور بلغارستان به شرح زیر می‌باشد:

  • سرعت بالای پردازش پرونده‌های اخذ اقامت و شهروندی کشور بلغارستان (از آغاز تا پایان کار ۷ تا ۹ ماه به طول می‌انجامد)
  • معافیت از اقامت فیزیکی در کشور بلغارستان برای اخذ اقامت و شهروندی بلغارستان
  • امکان رفت و آمد آزاد در تمام کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا
  • امکان تحصیل، کار و حتی زندگی در تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند آلمان، فرانسه، سوئد،…
  • دسترسی به آموزش و تحصیلات رایگان در سراسر اتحادیۀ اروپا
  • دسترسی به بیمه‌های بهداشتی رایگان در بلغارستان و اتحادیۀ اروپا
  • امکان سفر بدون ویزا به آمریکا و کانادا
  • حفاظت حقوقی در سراسر کشورهای اتحادیۀ اروپا

برنامه سرمایه گذاری کشور بلغارستان

در برنامه سرمایه گذاری کشور بلغارستان، متقاضیان با پرداخت وجه سرمایه گذاری به مبلغ ١٨٠٠٠٠ یورو (بدون برگشت) اقامت دائم کشور بلغارستان را برای خود و تمام خانواده اخذ می‌کنند. این مرحله از ابتدا تا پایان ۷ تا ۹ ماه بطول می‌انجامد. پس از پایان این مرحله متقاضیان به همراه خانواده و در صورت تمایل می‌توانند به بلغارستان رفته و در آنجا به کار، تحصیل و زندگی بپردازند.

سازمان مهاجرتی کانادا اکسپرت نماینده رسمی سازمان مسئول برنامه سرمایه گذاری کشور بلغارستان و همینطور موسسات مالی مرتبط خارجی در ایران می‌باشد (برای مشاهده مدارک صنفی و مجوزهای خانم مومنی و سازمان مهاجرتی کانادا اکسپرت اینجا را کلیک کنید). سابقه و تجربه خانم مومنی در امور مهاجرت و سرمایه گذاری در کشورهای خارجی و همینطور تیم متخصص و به روز شده ایشان در دفتر تهران ضامن قبولی پرونده شما و اخذ اقامت و شهروندی کشور بلغارستان برای شما و خانوادتان در کمتر از ۹ ماه می‌باشد.

 

کلگری در لیست پرطرفدارترین شهرهای دنیا

براساس گزارشی که نشریه “نیویورک تایمز” در ژانویه سال 2014 اعلام کرد، شهر کلگری در ایالت آلبرتا کشور کانادا، در لیست پرطرفدارترین شهرهای دنیا برای جهانگردان و مهاجران، در سال 2014 انتخاب شد.

نشریه “نیویورک تایمز” چندین سال است که در ابتدای هر سال میلادی، با توجه به شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و … شهرهای مطرح دنیا، لیستی را تحت عنوان “پرطرفدارترین شهرهای دنیا” منتشر می کند. تجربه نشان می دهد، پیش بینی های این نشریه در 90 درصد مواقع درست از آب درآمده است. در گزارش سال 2014 این نشریه آمده است: “شهر کلگری به واسطه داشتن صنایع نفت و گاز، شهر ثروتمندی در کانادا محسوب شده و این امر منجر به فراهم شدن بستری برای ورود مهاجران (متخصصین و سرمایه گذاران) می شود. همچنین این شهر به علت بهره مندی از آزادی های معنوی و اجتماعی، نسبت به بسیاری از شهرهای ثروتمند دنیا در رده بالاتری قرار می گیرد.” کلگری یکی از مراکز بزرگ صنایع نفت و گاز در جهان بوده و یکی از علل رشد مشاغل در این شهر، پایین بودن مالیات ها و توجه ویژه سرمایه گذاران به این مطلب بوده است.
کلگری به علت نزدیکی به رشته کوه های راکی، تابستان های کوتاه و زمستان های خشکی دارد. هزینه مسکن در این شهر از ونکوور پایین تر است اما با تورنتو تفاوت چندانی ندارد. هزینه های دیگر، نسبتا پایین هستند و درآمدها در این شهر خوب است. این شهر یک شهر مدرن و بسیار تمیز است. یکی از نکات منفی درباره شهر کلگری از دید کانادایی ها، نبود مناظر تاریخی در این شهر است. پر طرفدارترین مناطق زندگی در این شهر مناطق شمال و جنوب غربی این شهر می باشد و منطقه شمال شرقی این شهر به دلیل وجود فرودگاه در این منطقه چندان محبوب نیست.

یکی از نکات جالب در شهر کلگری وجود پل های عابر پیاده ای است که برخی آسمان خراش ها را به هم متصل می نمایند. این ساختمان ها و پل ها، سیستم گرمایشی قوی دارند به طوری که در زمستان ها مردم می توانند بدون پوشیدن لباس های زمستانی میان این ساختمان ها رفت و آمد کنند. با وجود اینکه اغلب مردم کلگری علاقه مند به استفاده از اتومبیل های شخصی هستند، ترافیک در این شهر از ترافیک در شهرهای بزرگي مانند تورنتو و ونکوور کمتر می باشد. کلگری نرخ جرایم نسبتا پایینی دارد و مناطق اصلی شهر توسط 16 دوربین تحت کنترل هستند. شهر کلگری، بزرگترین شهر ایالت آلبرتا و پنجمین شهر بزرگ در کشور کانادا، در سال های اخیر شاهد رشد چشمگیری در مهاجرت افراد متخصص به این شهر بوده است. همین امر باعث شده است، پدیده چندفرهنگی در این شهر به میزان بیشتری نسبت به گذشته نمودار شود.
لازم به ذکر بوده، این برای اولین مرتبه نیست که یک شهر از کشور کانادا در لیست نشریه “نیویورک تایمز” قرار می گیرد؛ پیش از این شهرهای Whistler و Vancouver Island در ایالت بریتیش کلمبیا و شهر Fogo Island در ایالت نیوفاندلند در این لیست قرار گرفته بودند.

 

مسائل کاریابی برای مهاجرین به کانادا

با توجه به نگرانی بسیاری از هم‌وطنان پس از اخذ ویزای اقامت و حتی در ابتدای اقدام به مهاجرت به کانادا و سوالاتی از این قبیل که آیا سابقه کاری من در ایران مورد قبول کارفرمایان کانادایی خواهد بود؟ آیا مهارت نیروهای تخصصی کشوری در حال توسعه مورد قبول کشوری توسعه یافته مانند کانادا می‌باشد؟ و …. بر آن شدیم که توضیحاتی در خصوص روش‌هایی که در بدو ورود به مهاجرین کمک می‌کنند تا مهارت‌های خود را با آنچه که از آن‌ها درخواست می‌گردد تطبیق دهند، حضورتان ارائه کنیم.

برنامه های کاربردی، آموزشی مشاوره ایی، ۲ روش مختص افراد آموزش دیده در خارج از کانادا می‌باشند و به نحوی طراحی شده‌اند که مهاجرین با بهره گیری از آن‌ها می‌توانند به مهارت‌های درخواستی کارفرمایان کانادایی آشنا و در نتیجه سریع‌تر وارد بازار کار شوند. در کنار این دو روش، کارهای داوطلبانه و موقتی نیز از راه‌هایی هستند که می‌توانند فرصت‌های مناسبی را در اختیار مهاجرین قرار دهند. در حقیقت مهاجرین از طریق این روش‌ها موفق به کسب تجربه کاری لازم در کانادا می‌گردند.

۱. برنامه های کاربردی:

این برنامه‌ها آموزش‌های لازم و تجربه کاری کانادایی مورد نیاز را در اختیار مهاجرین قرار می‌دهد تا متقاضی بدون تکرار آموزش‌ها و مهارت‌هایی که قبلاً در کشور خود آموزش دیده و فقط با تطبیق آن‌ها با استانداردهای کانادا وارد باز کار گردد. هر برنامه کاربردی متفاوت بوده و به نوبهٔ خود منحصر به فرد است. در اینجا مواردی چند از کاربرد این قبیل برنامه‌ها را حضورتان ارائه می‌کنیم:

– ارزیابی تحصیلات و مهارت‌های مهاجرین.

-تجربه کاری در کلینیک و یا دیگر محیط‌های کاری.

– آموزش مهارت‌های مورد نیاز و یا ارایه برنامه های آموزشی دانشگاهی هدفمند.

– آماده سازی برای کسب پروانه کاری و یا تأییدیه کاری مورد نیاز برای برخی از رشته‌ها.

– آموزش زبان انگلیسی تخصصی برای حرفه یا تجارت مورد نظر مهاجرین.

– برنامه های یادگیری فردی برای شناسایی هرگونه آموزش احتمالی مورد نیاز مهاجر.

تا به امروز، این برنامه‌ها برای چندین گروه شغلی مانند: داروسازان، حسابداران، مهندسین و افراد فنی، تجار، دستیاران و مراقبین بهداشت، اپراتورهای حمل و نقل در کانادا طراحی شده‌اند.

۲. برنامه های آموزشی – مشاوره ای ( Mentorship Programs):

این برنامه‌ها مهاجرین را با افراد موفق در کار و تجارت آشنا ساخته تا مهاجرین بتوانند با بهره گیری از ارتباط با این افراد از تجارب حرفه ای آن‌ها در محیط‌های کار و تجارت کانادایی بهره‌مند شوند. شایان ذکر است که این برنامه‌ها مهاجرین را درروند چگونگی ایجاد روابط حرفه ای، شرایط کار در محیط‌های کاری کانادا و همین طور راه یابی به بازار کار محلی کانادا رهنمون می‌گردند. برخی از این برنامه مختص زنان، جوانان ویا مشاغل خاص طراحی شده‌اند.

۳. کارهای داوطلبی، نیمه وقت و یا کارهای موقت:

متأسفانه به دلایل فرهنگی، انجام کارهای داوطلبانه برای بسیاری از مهاجرین امری نیست که چندان به سادگی پذیرفته شود و این در حالی است که در کشورهایی مثل کانادا، کارهای داوطلبانه پایه و اساس زندگی جمعی در جامعه بوده و شهروندان این جامعه سابقه و تجربه کاری لازم را از راه کار داوطلبی کسب می‌کنند. بر همین اساس تاکید تمامی مؤسسات کاریابی برای مهاجرین، شروع به انجام کارهای داوطلبانه به محض ورود به خاک کانادا می‌باشد. خاطر نشان می‌سازد که تا زمانی که در جستجوی کاری منطبق با مهارت و حرفه خود می‌باشید، کارهای داوطلبی، پاره وقت و یا موقت می‌توانند فرصت‌های مناصبی را برایتان فراهم نمایند.

این گونه از کارها فرصت‌هایی از این قبیل را در اختیار شما قرار خواهند داد:

– کسب تجربه کاری کانادایی و آشنایی با فرهنگ محل کار کانادایی.

– فرصت برقراری ارتباط و تأثیر گذاری بر کارفرمایانی که ممکن است در آینده فرصت شغلی مورد نظر شما را داشته باشند.

– ایجاد شبکه ای از ارتباطات، از جمله افرادی که می‌توانید در زمان مصاحبه به عنوان مرجع و شخصی که توانایی‌ها و مهارت‌های شما را می‌شناسد و می‌تواند به معرفی هرچه بیشتر شما کمک کند معرفی کنید و یا افرادی که شما را از فرصت‌های شغلی مطلع می سازند.

– بهبود بخشیدن به زبان انگلیسی شما و توسعه مهارت‌های جدید.

نیاز شدید کانادا به مهندسین عمران

در سراسر جهان مهندسی عمران از عوامل کلیدی در رشد اقتصادی و اجتماعی محسوب می‌شود. در کانادا، کشوری که اقتصادش به سرعت در حال گسترش است، نیاز به مهندسین ماهر، هیچ‌گاه به این اندازه محسوس نبوده است. مهندسین عمرانی که به کانادا می‌آیند می‌توانند از امتیازات محیطی که از آنان استقبال می‌کند و بازاری که فرصت‌های شغلی پردرآمد به آنان عرضه می‌کند استفاده نمایند. علاوه بر آن بسیاری از آنان خواهند توانست امکان اقامت دائم در این کشور را به دست آورند.

نیاز کانادا به مهندسین عمران.

علیرغم محبوبیت این رشته مابین دانشجویان فنی، کانادا اکنون با کمبود شدید مهندسین عمران روبرو شده است. دلایل مختلفی برای این امر اشاره می‌شود که از جمله گسترش پروژه های عمرانی در سراسر کشور و سال‌خوردگی میانگین مهندسین شاغل از مهم‌ترین آنان محسوب می‌گردد.

در این میان به خصوص دو ایالت بریتیش کلمبیا و آلبرتا با کمبود شدید نیروهای متخصص در این زمینه روبرو شده‌اند. بنا بر اطلاعات ارائه شده توسط آژانس «آمار کانادا» سال ۲۰۱۳ اولین سالی است که در آن تعداد «عرضه مازاد» مهندسین عمران در کشور به صفر رسیده است. این امر به این معناست که تمام متخصصین این رشته اکنون اشتغال داشته و مهندس بیکاری عملاً وجود ندارد. علاوه بر آن با نرخ‌های جاری، انتظار می‌رود که کانادا تا سال ۲۰۲۰ به هزاران مهندس عمران محتاج خواهد بود.

با توجه اینکه در مقایسه با نیاز موجود تعداد کانادایی‌هایی که در این رشته فارغ‌التحصیل خواهند شد اندک خواهند بود بسیاری از کارفرمایان برای دستیابی به نیروهای مورد نیازشان به خارج از کشور چشم دوخته‌اند. شاون پالسون که شرکتش برای جذب مهندسین فعالیت می‌کند اخیراً در مصاحبه ای گفته است که «در سال‌های اخیر ما رشد سالیانه ۲۵ درصدی در استخدام مهندسین داشته‌ایم. تنها سال گذشته ما ۶۰۰ نفر را برای مشاغلی که با مهندسی در ارتباط است جذب کرده‌ایم. اما متأسفانه در حال حاضر با تعداد کم فارغ‌التحصیلان روبرو شده‌ایم».

در چنین محیطی، مهندسین عمران در موقعیت خوبی برای کسب شغلی خوب با درآمدی مناسب برخوردارند. از آنجایی که تقاضا برای مهندسین متخصص شدید است، آن‌ها از این امتیاز برخوردارند که تقریباً هر جا که بخواهند به کار بپردازند. حتی تازه فارغ‌التحصیل شدگانی که از تجربه کاری هم برخوردار نیستند اکنون طرفدار دارند. در واقع سطح حقوق اولیه برای این رشته یکی از بالاترین حقوق‌ها در کانادا بوده و بیش از ۶۰ هزار دلار می‌رسد. این حقوق برای مهندسین با تجربه و پر تجربه می‌تواند به یک صد هزار دلار برسد.

مهندسین خارجی‌ای که دارای پیشنهاد کار باشند می‌توانند به عنوان نیروی کار موقت وارد کانادا شوند. در عین حال امکاناتی هم برای آنان وجود دارد که با اجازه اقامت دائم به این کشور سفر کنند. از جمله، تحت برنامه «کارکنان ماهر کبک» به تعداد زیادی از مهندسین عمرانی که تخصصشان در لیست این ایالت وجود دارد اجازه اقامت دائم اعطا می‌شود. علاوه بر آن مهندسین عمران در لیست جاری مشاغل واجد شرایط «برنامه فدرال کارکنان ماهر» هم قرار دارد. اما این برنامه در هر رشته شغلی ذکر شده تنها سیصد نفر از متقاضیان را می‌پذیرد بنابراین به علاقمندان به استفاده از این فرصت توصیه می‌شود که هر چه زودتر دست به اقدام زده و تقاضانامه اشان را ارسال کنند.

سوالات متداول سوپر ویزا کانادا

خانواده های شهروندان و دارندگان ویزای اقامت دائم کانادا (مادر – پدر- مادر بزرگ – پدربزرگ) از یکم دسامبر ۲۰۱۱ با استفاده از برنامه سوپر ویزا می‌توانند از کانادا و فرزندانشان دیدن نمایند. این ویزا ده ساله است و به دارندگان آن اجازه می‌دهد که در یک نوبت حتی تا ۲۴ ماه هم در کانادا اقامت داشته باشند. این ویزا به دو صورت تک ورودی ( Single Entry) یا چند ورودی ( Multiple Entry) است که هزینه های آن نیز متفاوت می‌باشد.

شرایط دریافت این ویزا چیست:

باید پدر، مادر، مادر بزرگ و یا پدر بزرگ فردی باشید که شهروند کاناداست و یا ویزای اقامت دائم این کشور را دارد.
ورودتان به کانادا مجاز باشد.
باید شرایط دیگر این ویزا را نیز داشته باشید.

توجه :
وابستگان شما شامل این ویزا نمی‌شوند، تنها همسر شما می‌تواند به همراه شما از این ویزا استفاده نماید.

افسران تایید کننده مجوز فرد برای دریافت این ویزا فاکتور های بسیاری را بررسی خواهند کرد از جمله، اینکه فرد متقاضی باید ثابت کند یک بازدید کننده واقعی است و بعد از پایان اعتبار ویزای خود کشور کانادا را ترک می‌کند.

برخی مواردی که در نظر گرفته خواهد شد عبارتند از:

روابط شخص با کشور مادری‌اش.
هدف از بازدید.
خانواده شخص و وضعیت مالی او.
وضعیت کلی اقتصادی و ثبات سیاسی کشور مادری فرد متقاضی.
داشتن دعوت‌نامه از میزبان فرد متقاضی در کانادا.

برای واجدالشرایط شدن جهت دریافت سوپر ویزا متقاضیان همچنین باید:

· ارائه تعهد کتبی حمایت مالی از فرزند یا نوه خود که در کانادا زندگی می‌کند.
· فرد متقاضی باید ثابت کند که به مدت یک سال تحت پوشش بیمه درمانی کانادا می‌باشد.
· باید معاینات پزشکی مربوط به مهاجرت را تکمیل نماید.

سؤالات متداول متقاضیان در مورد سوپر ویزا:

۱- سوپر ویزا با ویزیتور ویزا که در حال حاضر وجود دارد چه تفاوتی دارد؟

مدت اعتبار ویزیتور ویزا شش ماهه است و اگر کسی بخواهد بیشتر از این زمان در کانادا بماند باید هر شش ماه هزینه ای جدید را بپردازد. اما با استفاده از سوپر ویزا والدین واجد شرایط با پرداخت هزینه ای کمتر مدت بیشتری را می‌توانند در کنار فرزندانشان بمانند.

۲- آیا سوپر ویزا برای چند بار ورود است و چه تفاوتی با ویزای چند ورودی 10 ساله دارد؟

بله سوپر ویزا برای چند بار ورود است و مدت آن ۱۰ ساله می‌باشد، تفاوت آن با ویزای چند و رودی 10 ساله این است که در سوپر ویزا با هر بار ورود به مدت دو سال می‌توانید در کانادا بمانید ولی در دیگری به مدت شش ماه. سوپر ویزا نوع تک ورودی نیز دارد که بستگی به انتخاب متقاضی دارد.

۳- من به تازگی سوپر ویزای خود را دریافت کرده‌ام اما در کشور خود وابستگانی دارم، آیا می‌توانم آن‌ها را نیز با خود به کانادا ببرم؟

خیر وابستگان افراد دارای سوپر بجز همسر نمی‌توانند از این ویزا استفاده کنند. آن‌ها می‌توانند از ویزیتور ویزا استفاده نمایند.